Belföld

Megnyitották a szegedi tűzoltó egészségközpontot

A Napos úti tűzoltólaktanyában nyitották meg azt az egészségügyi központot, melyben a régió katasztrófavédelmi dolgozót vizsgálják majd.

A Katasztrófavédelem Területi Egészségügyi, Pszichológiai és Munkabiztonsági Ellátó Központjának megnyitását a megváltozott szervezeti struktúra tette szükségessé. A Szegedi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon kialakított rendelőkomplexum a negyedik az országban. Már működik a Győr-Moson-Sopron megyei, a kaposvári, a budapesti rendelő és a szegedi után hamarosan Debrecenben is megnyitnak egyet.

Az állomány eddigi régiós ellátását más egészségügyi intézményekben, illetve a rendőrségi rendelőkben tudták megoldani. A megnövekedett állományi létszám miatt szükség volt ezekre a régiós központokra. Itt a szűrő- és munka-alkalmassági vizsgálatok elvégzésére, a védőoltások felvételére, valamint a katasztrófa- és krízishelyzetekben fellépő pszichológusi segítségre van lehetőség. A rendelőben állandó jelleggel egy orvos, egy pszichológus, valamint egy szakasszisztens fogadja a katasztrófavédelmi állomány dolgozóit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik