Belföld

Tikkad az ország: ismét megdőltek a melegrekordok

A legmelegebb Győrben volt, ahol 30,6 fokot mértek. Budapesten 78 éve nem volt olyan hőség április 29-én, mint ma.

Megdőltek a napi melegrekordok vasárnap is. Egyelőre marad a 30 fok körüli meleg – tájékoztatott Reisz András, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Április 29-én mostanáig 1934-ben Budapesten volt a legmelegebb, a fővárosi és az országos napi melegrekord egyaránt 29,9 Celsius-fok volt. Vasárnap ennél a fővárosban és országszerte is mértek magasabb értékeket. Az új fővárosi napi melegrekord 30,4 fok lett.

Még ennél is melegebb volt viszont Győrben, az új országos napi melegrekord mostantól 30,6 Celsius-fok ezen a napon.

A Balatonnál is rekkenő hőség volt. Bár a tó vize még csak 16 fokos, az Időkép.hu felvételeinek tanúsága szerint többen megmártóztak a habokban.

A jövő hét elején is marad az évszakhoz képest szokatlanul meleg idő. Hétfőn a szél némileg mérséklődni fog, és a maximumhőmérséklet várhatóan ismét 30 fok körül alakul.

Sok változásra kedden sem számíthatunk, napos, száraz idő vár ránk. A délkeleti szél a Kisalföldön időnként megélénkül. Hajnalban 7, 15, kora délután 28, 31 fok várható.

Szerdán aztán a sok napsütés mellett többfelé megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főként a Dunántúlon lehetnek frissítő záporok, zivatarok. A csúcshőmérséklet viszont továbbra is 30 fok körül valószínű.

Csütörtökön egy hidegfront éri el térségünket. Szórványosan kialakulhat zápor, zivatar, néhol felhőszakadás és jégeső is. A hőmérséklet némileg csökken, de továbbra is 25 fok körüli csúcsokra van kilátás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik