Belföld

Jegyzőkönyv igazolja, hogy leselejtezték Gyurcsány szakdolgozatát

Mindössze hat évig őrizték a diplomamunkát, de ez akkor semmilyen szabályt nem sértett a pécsi egyetemen.

A volt kormányfő 1990-ben adta be szakdolgozatát a Janus Pannonius Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karára. A fellelt iratok szerint hat évvel később leselejtezték a dokumentumot – olvasható az intézmény közleményében.

Az egyetem szerint a karok akkor még önállóan rendelkeztek a diplomamunkák őrzéséről, selejtezéséről, jogszabályi kötelezettség hiányában az egyetem akkor egységes belső szabályozást nem alkotott, és a közgazdaságtudományi karon – a bírálók külön javaslata hiányában – öt év után selejtezték a szakdolgozatokat.

A Demokratikus Koalíció elnökének másik diplomamunkáját sem találják. A Pécsi Tudományegyetem természettudományi karának dékánja a múlt héten a pecsiujsag.hu hírportálnak azt mondta: az 1984-ben végzett technika és biológia szakos tanárok szakdolgozatai megvannak az intézeti könyvtárakban, a volt miniszterelnöké azonban hiányzik közülük.

Geresdi István hozzátette: mivel nem lát rá esélyt, hogy ezek után fellelhetnék, nem is keresik tovább, és azt sem lehet megállapítani, hogy mikor tűnt el “A Balaton-felvidék szőlészete és borászata” című munka.

A Demokratikus Koalíció kommunikációs igazgatója az index.hu-nak korábban azt nyilatkozta: a volt kormányfő többször is költözött egyetemi évei óta, és “még mindig vannak olyan könyvei, amik Pécs óta dobozban vannak”. Vagyis elő tudja keríteni az összeállítást, de ez hetekig is eltarthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik