Belföld

Botrány Deutsch Tamás szegedi kitüntetésén

A Demokratikus Koalíció néhány aktivistája sikertelenül próbált bejutni arra a rendezvényre, ahol Deutsch Tamás európai uniós képviselő vette át a Csongrád megye díszpolgára címet Szegeden.

Mint arról a Szeged24 korábban hírt adott, a Csongrád Megyei Közgyűlés a megye díszpolgári címét adományozta Deutsch Tamás európai uniós képviselőnek. Ez ellen már korábban is tiltakoztak az ellenzéki képviselők, főleg, mert Magyar Anna közgyűlési elnök arra hivatkozva, hogy zárt ülésen született a döntés, sem a szavazatok arányát, sem a jelöltek névsorát nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni.

Deutsch egyébként Hódmezővásárhelyen él, és nemrégiben a Csongrád Megyei Önkormányzat intézményei közé tartozó Móra Ferenc Múzeum felújított dísztermét adta át, amely mellett most átvehette a megye díszpolgára címet is.

Simicz József, egykori deszki polgármester, a szocialista frakció tagja korábban elmonda: a döntés nem csak a Csongrád megyei, de minden díszpolgári cím birtokosát megszégyenítette. Szerinte a Deutsch mellett szóló indoklás csapnivaló volt, ráadásul nem is valós tényeket tartalmazott. A szocialisták szerint Hódmezővásárhelyhez annyi köze van a fideszes politikusnak, hogy ott él a barátnője, ezért költözött az alföldi városba.

Ezúttal azonban nem az MSZP, hanem a Demokratikus Koalíció aktivistái igyekeztek megzavarni az ünnepélyes ceremóniát. Szabó Bálint, a párt megyei szóvivője arra való hivatkozással, hogy az állampolgároknak joguk van véleményt nyilvánítani, tiltakozott az ellen, hogy néhány párttársát nem engedték be a díszterembe.

Magyar Anna arra hivatkozott, hogy ez zártkörű rendezvény, ezért nem jöhet be a 4-5 fős társaság, akik egy transzparenst akartak kifeszíteni nagy NEM felirattal, illetve egy facebookos “like “jelet lefelé fordítva akartak a képviselő felé fordítani. Deutsch Tamás a botrányra reagálva elmondta: Ő nem zárkózik el a párbeszédtől, de egy lakodalomba sem engedik be azokat, akik nem tartoznak a rokonsághoz.

A kitüntetést végül Deutsch Tamás átvette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik