Belföld

Az ünnep alatt minden más lesz a közlekedésben

Az autóbusz- és a villamosközlekedésben Szegeden a négynapos hétvégén vasárnapi menetrend szerint közlekednek a járművek.

A szegedi fizetőparkolásnál kétszer is szombati rend szerint lehet majd várakozni. Azaz lesznek területek – például a Mars tér és környéke – ahol pénteken és szombaton is fizetni kell.

A menetrend szerinti helyi, helyközi, távolsági és nemzetközi autóbuszjáratok, valamint a vonatok az alábbiak szerint közlekednek a hosszú hétvégén: március 13., kedd munkanap, a hét utolsó előtti munka- és tanítási napja, 14., szerda munkanap, a hét utolsó munka- és tanítási napja, 15., csütörtök nemzeti ünnep, munkaszüneti nap, 16., péntek munkaszüneti nap, 17., szombat munkaszüneti nap, 18., vasárnap munkaszüneti nap, a hét első munka- és tanítási napját megelőző napja, 19., hétfő munkanap, a hét első munka- és tanítási napja. Március 23., péntek munkanap, a hét utolsó előtti munka- és tanítási napja, 24., szombat áthelyezett munkanap, a hét utolsó munka- és tanítási napja, 25., vasárnap munkaszüneti nap, a hét első munka- és tanítási napját megelőző napja.

A Szegedi Közlekedési Társaság honlapja szerint a csütörtök és a vasárnap munkaszüneti nap, a péntek és a szombat viszont szabadnap, ám mind a négy napon vasárnapi menetrend szerint közlekednek a villamosok és a trolibuszok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik