Belföld

Hitleres vicc miatt távozott a Szentesi Élet vezetője

A viccrovat szerkesztője nem értette, mi a baj a holokausztos tréfával.

A Szentesi Élet című önkormányzati hetilap február 24-i számában, a viccoldalra a rovat felelőse egy Hitleres, a holokausztot sértő poént szerkesztett be. Az eset miatt a lap felelős szerkesztőjének, Besenyei Gábornak távoznia kellett posztjáról.

Azt gondoltam, hogy a viccrovatban és a programok szerkesztésében nem lehet banánhéj. Tévedtem” – nyilatkozta a Szeged24-nek Besenyei Gábor, aki szerint hibát követett el, mert vakon megbízott kollégáiban, és úgy engedte el a lapot a nyomdába, hogy a vicceket nem olvasta végig.

A hetilap megjelenése után néhány nappal Szentes polgármestere, Szirbik Imre telefon számon kérte a felelős szerkesztőt, majd másnap közölte vele, hogy leváltja posztjáról. Újságíróként azonban tovább dolgozhat a Szentesi Életnél.

Megértem a polgármester döntését: ezt a balhét nekem kell elvinnem, annak ellenére, hogy sem a szerkesztőnek, sem a korrektornak nem tűnt fel, hogy ezzel bárkit megsérthet az újság. Sajnos a viccrovatot szerkesztő kolléganő az ügy kirobbanása után sem értette, hogy mi a baj ezzel a morbid, kegyeletet sértő tréfával” – tette hozzá Besenyei Gábor.

Aki ismer, nagyon jól tudja, hogy a világnézetem messze áll a szélsőjobboldali és náci eszméktől.” A volt felelős szerkesztő szerint ez egy jó lecke volt arra, hogy egy újság vezetőjének még a legártatlanabb tartalmat is ellenőriznie kell a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik