Belföld

ReRobot akció indul a SZIN-en

A Szegedi Ifjúsági Napok pályázatot hirdetett a csonka körzők, alumínium tálcák és gyerekkori lendkerekes kisautók újraélesztésére.

A március elsején indult ReRobot Race nevezői az újrahasznosított alapanyagokból épülő robotokról blogolnak is. Az aktív építők fesztiválbelépőt kapnak, gépeik az augusztus 24. és 28. között megrendezendő Szegedi Ifjúsági Napokon küzdenek majd meg a végső győzelemért, ahol a zöld nemcsak egy elvont fogalom, hanem életforma, közösség és kreatív alkotófolyamat is.

A tavasz a nagytakarítás és a lomtalanítás ideje. Sokan vannak, akik nem tudják, mihez kezdjenek a pakolás során felszínre bukkant százéves bádog olvasólámpával és a pincében porosodó régi biciklicsengővel, de nincs szívük kidobni őket. Vannak, akik gyűjtötték a kiszuperált számológépekről a kis napelemeket, és nem tudják, mihez kezdjenek ezekkel. Nem a szeméthegy növekszik, ha ezeket kreatívan, viccesen újrahasznosítjuk: épüljön belőlük ReRobot. Az építők jutalma belépés a SZIN-re, és a ReRobot Race döntőbe.

Az előkészületeket, a robotokhoz szükséges elemek, alkatrészek összegyűjtését, bemutatását és ReRobotot-építés folyamatának vicces, megdöbbentő és tanulságos pillanatait a fesztiválbelépőkért hajtó építőbrigádok a SZIN ReRobot Race blogon osztják meg egymással: ide kerülnek a készülő ReRobotok képei, az első robotlépések videós dokumentációi és a csapatok beszámolói. Az építés nem elszigetelt műhelyekben zajlik, a versenyzők egymás sikereiből meríthetnek erőt, együtt nevethetnek munka közben, és tanulhatnak is egymás hibáiból, miközben közösen szerkesztik ReRobot Racea blogot a szervezőkkel.

Ha többet akar megtudni az akcióról, kattintson ide!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik