Belföld

Házkutatás a DBR Metro Projektigazgatóságnál

Azt egyelőre nem tudni, hogy új vizsgálat indult a 4-es metró ügyében vagy a korábbi eljárások kapcsán léptek ismét akcióba a nyomozók.

A rendőrség házkutatást tartott tegnap a DBR Metro Projektigazgatóság budapesti székházában – értesült az index. A Budapesti Rendőr-főkapitányság egyelőre hallgat az akcióról.

2010 nyarán már öt vizsgálat is folyt a 4-es metró építését koordináló cégnél a negyedéves metrójelentés szerint. A BRFK gazdaságvédelmi főosztálya először a metrószerelvények beszerzéséről, az Eurometro Kft. Projektvezetési Tanácsadói Szolgáltatások szerződéséről és a foglalkoztatott vállalkozókról kért bővebb tájékoztatást, majd az állomások belső beépítése tárgyú közbeszerzési eljárás teljes iratanyagát kérte be.

A nyomozókon kívül az Állami Számvevőszék, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, és a 4-es metró független ellenőrző mérnöke is vizsgálódott a projektigazgatóságnál. Az ÁSZ-vizsgálat 2010 szeptemberében feljelentéssel zárult, a szervezet szerint a DBR-nél felmerült a hűtlen kezelés alapos gyanúja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik