Belföld

Kerékpáros besurranót fogtak a háziak

Öttevényen egy besurranót kutakodáson kaptak a családi ház lakói, majd a betolakodó férfi késsel rátámadt a családfőre.

Tegnap este fél nyolckor érkezett a Győri Rendőrkapitányság ügyeletére a bejelentés, hogy Öttevényen egy besurranót tartanak vissza.
A 30 éves nemesnépi férfi a nyitott bejárati ajtón keresztül jutott be az öttevényi családi házba, mikor is a nappaliban tartózkodó családtagok zajra lettek figyelmesek. Először kutyákra gyanakodtak, de aztán egyértelművé vált számukra a zaj forrása.
Egy idegen férfit találtak előszobájukban. Az ismeretlen épp a kabátok között kutatott értékek után. Miután a háziak megzavarták, a férfi a házból kiszaladt, kerékpárjára pattant és menekülni kezdett. A családfő sem késlekedett, időközben hazaérkezett szomszédjával, gépkocsival vette üldözőbe a férfit, majd házától mintegy négyszáz méterre feltartóztatta és megállította a menekülő besurranót.
Dulakodni kezdtek, miközben a gyanúsított a nála lévő pórázzal csapkodott, ütlegelte feltartóztatóit, majd mikor ez eredményre nem vezetett, másik zsebéből rugós kését elővette, s a sértettet combján szúrta meg.

A 30 éves elkövető nem volt ismeretlen a rendőrök előtt. Legutóbb októberben szabadult, vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt.
Ellene súlyos testi sértés kísérlete és lopás kísérlete miatt eljárást indított a Győri Rendőrkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik