Belföld

Elfogták a makói ékszertolvajokat

Egymillió forint értékű arany ékszert loptak el tegnap délelőtt Makón az egyik zálogházból. A nyomozók gyorsan az elkövetők nyomára bukkantak és az ékszerek többsége is előkerült.

Egy 36 éves makói férfi két társával indult el szerdán délelőtt Makón az egyik zálogházba. Mindhárman bementek a helyiségbe, majd azt kérték, hogy az eladó mutassa meg az egyik tálca aranyat. A velük lévő nő elbeszélgetett a bolti alkalmazottal, elterelte a figyelmét, amíg a 36 éves férfi egy másik tálca tartalmát a kabátjába rejtette. Miután végeztek, egy temetőben megosztoztak a zsákmányon. A női a részét 170 ezer forintért értékesítette, majd hazament – tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs sajtóügyeletes.

A makói nyomozók a bejelentést követően értékelték a térfigyelő kamerák felvételeit. Ennek eredményeként gyorsan azonosították az elkövetőket, mivel korábbi bűncselekményekben már részt vettek. Amikor a rendőrök megjelentek a nő házánál, hogy előállítsák, ijedtében a 170 ezer forintot az égő kályhába dobta, hogy a lopás bizonyítékait eltüntesse.

A makói rendőrök a házkutatások során a lopott ékszerek legnagyobb részét megtalálták.

A nyomozók elfogták a 36 éves makói férfit is, míg harmadik társuk, egy  fiatalkorú fiú ellen országos elfogatóparancsot bocsátottak ki. A két gyanúsított kihallgatása során beismerő vallomást tett. Mivel az elfogott férfi elkövető idén februárban feltételes kedvezménnyel szabadult a börtönből, ezért a Makói Rendőrkapitányság őrizetbe vette és nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik