Belföld

Kidobott állatok karácsonya

Feldíszített fájuk már van, csak az ajándékra várnak. Szükség lenne rá.

Karácsonyi ünnepséget tartottak Székesfehérváron a Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület /HEROSZ/ állatotthonában, pénteken. Az egyesület gyerektagozata adott műsort, feldíszítették az árva állatok fáját, majd állatsimogatás következett.

Hatodik alkalommal gyűjtenek így adományokat a HEROSZ telepén. Leginkább száraz eledelre, húsra, konzervekre, féreghajtó tablettára, forgácsra, szalmára lenne szükség, de játékok, itatótálak is kellenének. Küzdenek a hideggel, ezért takarókat, padlószőnyegeket, szőnyegeket is szívesen fogadnak- mondta a Független Hírügynökségnek Krepsz Gyöngyi, a telep vezetője.

Sok az utcára dobott állat, és sokat közülük már nem tudnak megmenteni. Ha időben kapnának segítséget, még élhetnének. Az ilyen alkalmak arra is jók, hogy a gyerekek megsimogathassák őket, így megismerhessék mekkora örömet jelent a gondozásuk, nagyobb eséllyel fogadják őket örökbe, és egyre több állatból lehet igazi házi kedvenc- tette hozzá Krepsz Gyöngyi.

Gyerekek díszítették az állatok karácsonyfáját

A karácsonyfát sok kutyus csak ajtórácson át láthatta. Deezúttal valamennyien kicsit több törődést kaptak, mint máskor. A vendégekkel sétálhattak, este pedig kapnak virslit, csontokat.

A HEROSZ állattelepén 210 kutya van jelenleg. Szeptemberben 95 új érkezett, októberben pedig 60 új cica. Folyamatosan nő az itt otthont kapó állatok száma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik