Belföld

Győrre 41 kamera vigyáz

Győrben három év alatt száz milliót költöttek a kamerarendszer kiépítésére. Közülük 18 éjjel is lát és van olyan, ami a rendszámokat is ellenőrzi.

Rendszámfelismerő “virtuális kaput” telepítettek aGyőrbe bevezető utak egyikén, a Galántai úton; a kapu a közbiztonság javítását szolgálja – mondta Horváth Csaba győri kapitány csütörtökön sajtótájékoztatón.

Az ezredes ismertetése szerint a győri önkormányzat 2008 óta több lépcsőben építi ki a térfigyelő
kamerarendszert a megyeszékhelyen. Az elmúlt négy évben a város mintegy 90 millió forintot költött erre saját erőből, és csaknem 10 millió forintot pályázati forrásból a rendszer fejlesztésére, bővítésére.
Az ez évi beruházás során a Győrött újdonságnak számító “virtuális kapun” kívül hat mozgatható és egy fix kamerát is rendszerbe állítottak. Így jelenleg összesen 41 forgatható kamera vigyázza a közrendet Győr 38  pontján – mondta a rendőrkapitány.
Emellett a városba bevezető főútvonalak bejárati szakaszán 18 éjjel látó fix kamera üzemel, illetve a “virtuális kapu” teljesen új fejlesztésként. A város térfigyelő kamerarendszere az idén csaknem ötszáz olyan eseményt rögzített, amely “intézkedést követelt” a rendőrség részéről – mondta az ezredes.
Borkai Zsolt polgármester a sajtótájékoztatón ígéretet tett arra, hogy az önkormányzat jövőre is biztosítja az anyagiakat a térfigyelő rendszer fejlesztéséhez, amely hozzájárul a megyeszékhely közrendjének és közbiztonságának javításához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik