Belföld

Orbán a Facebookon temeti az eurót

A magyar miniszterelnök egy egy hónappal ezelőtti, az euró-zóna haláláról értekező szakértő BBC-s nyilatkozatát posztolta Facebook oldalán. "Miheztartásvégett."

Az eurózóna összeomlását vizionáló szakértő nyilatkozatát posztolta a Facebook-on a Orbán Viktor „Miheztartásvégett” hozzáfűzéssel. Alessio Rastani, amerikai részvénykereskedő a BBC-nek nyilatkozik az említett felvételen. Rastani arról beszél, hogy a nagy befektető cégeket egyáltalán nem érdeklik a mentőcsomagok és az, hogy az európai vezetők hogyan próbálják kihúzni az euró-zónát a csávából.

Orbán Viktor alig egy nappal azután tette ki az euró-zóna haláláról szóló videót, hogy Brüsszelben az európai vezetőknek sikerült megegyezniük az európai adósságválság tervezett megoldásáról.

A miniszterelnök által posztolt videón a szakértő kifejti, hogy a világot a Goldman Sachs befektető cég irányítja (ezt képletesen érti, valójában az összes hasonló nagy befektető cégről beszél) és hogy minden hozzá hasonló kereskedő egy hasonló világválságról álmodik minden nap, hiszen ilyenkor lehet igazán pénzt csinálni. Hozzáteszi, ehhez nem kell szakértőnek lenni, átlagemberek is meg tudnak gazdagodni a világválságok pénzügyi turbulenciáin, ha tudják, hová kell tenniük a pénzüket.

A miniszterelnöki profilon szereplő videóban Rastani elmondja, a következő 12 hónapban több millió ember veszíti majd el befektetéseit. Egyetlen kiútja van az embereknek, ha felkészülnek és vigyáznak befektetéseikre. Az euró-zónának viszont vége, a nagy befektetők a dollár, a kincstári államkötvények és egyéb befektetési formák irányába fognak fordulni az európai valutát parlagon hagyják majd. Rastani egyébként független kereskedő, csak saját tőkéjéből gazdálkodik, mint azt később a Forbes magazinnak is bevallotta. Üzleti előadóként dolgozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik