Belföld

Megtiltották az emlékezést az autópályán elhunyt rendőrre

Az autópályakezelő szerint a leállósávban való tömeges tartózkodás veszélyeztetheti a gépjárművekkel utazók és a megemlékezők életét.

Az Állami Autópályakezelő Zrt. visszavonta korábbi engedélyét, így sem hozzátartozói, sem rendőr kollégái nem emlékezhetnek meg az M1-es autópálya 63-as kilométerkövénél az egy éve szolgálatteljesítés közben motorbalesetben elhunyt 33 éves Telegdi Zsolt főtörzsőrmesterről – írta keddi számában a 24 Óra.

Horváth Róbert, az Állami Autópályakezelő Zrt. üzemeltetési igazgatója a lapnak elmondta, korábban a helyettesítésével megbízott személy írta alá az engedélyt, de ő élt felülbírálati jogával, mert a leállósávban való tömeges tartózkodás veszélyeztetheti a gépjárművekkel utazók és a megemlékezők életét.

Felülbírálta az Országos Rendőr-főkapitányság korábbi döntéseit a Fejér Megyei Bíróság is, így egy év eltelte után új vizsgálatra kötelezték a nyomozókat a felelősség egyértelmű tisztázása érdekében. Olyan szakértői jelentés alapján hoztak döntést, ami nem egyértelmű, hiányos, homályos és önmagának is ellentmond – írta a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik