Belföld

A Jobbik szerint neoliberális fordulatot tett a kormány

Volner János szerint a Fidesz a hangzatos ígéretek ellenére folytatja a megszorítások politikáját.

Volner János, a Jobbik parlamenti frakcióvezető-helyettese Budapesten tartott sajtótájékoztatóján Lázár Jánosnak a Fidesz-frakció teljesítményét értékelő nyilatkozatára reagálva elismerően szólt az első Orbán-kormány gazdaságpolitikájáról, ám – mint fogalmazott – a jelenlegi kabinet már csalódást kelt számukra azzal, hogy “híven teljesíti az IMF diktátumait”, és sorozatosan újabb és újabb megszorító intézkedéseket vezet be.

Az ellenzéki politikus kritizálta továbbá, hogy a kormány korábbi hangzatos ígéreteivel ellentétben már ötödik hónapja csökken a foglalkoztatottak száma, és egyelőre nem is látják, miként fordulhatna meg ez a tendencia.

Volner János felháborítónak nevezte Lázár János azon állítását, amely neonáci társadalmi szervezetek támogatásával vádolja a Jobbikot. Mint mondta, pártja soha egyetlen ilyen szervezetet sem támogatott, és most sem tesz ilyet. Kiemelte: a Fidesz frakcióvezetője által “sunyi célozgatással” körülírt Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület egy hazafias érzelmű emberekből álló, a közrendért, a közbiztonságért áldozó közösség, amelyet a Jobbik ugyanúgy támogat, mint bármely más hasonló szervezetet, vagy akár a rendőrséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik