Belföld

Káel Csaba a MÜPA új igazgatója

Március 17-től Káel Csaba a Művészetek Palotája új vezérigazgatója - értesült a nol.hu.

Kiss Imre vezérigazgató megromlott egészségi állapota miatt felmentését kérte pozíciójából. Vezetői megbízása március 16-án megszűnt, ezután vezérigazgatói főtanácsadóként segíti a MÜPA menedzsmentjének munkáját. Káel Csaba március 17-től tölti be új pozícióját. Az intézmény létrejötte óta ő az operaprogramok szerkesztője, több előadást jegyez rendezőként is, az ő Monteverdi Orfeo-rendezésével nyílt meg a Fesztivál Színház.

Káelről köztudott: neve először az előző Fidesz-kabinet idején a Happy End és az Ezüsthajó Kft.-k alapítása, kormánymegrendelései kapcsán merült föl, aztán megrendezte (az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos operatőrrel) a Bánk bán-filmet, amely kedvező nemzetközi visszhangot keltett. Azóta több operát, színművet állított színpadra. A második Orbán-kormány beiktatásával egyidőben újra emelkedni kezdett csillaga. Káel Csaba a hírek szerint több milliárd forintért, angol nyelven, külföldi sztárokkal forgat filmet Munkácsy Mihály életéről.

Februárban arról a pletykáról írt a nol.hu Baranya megyei tudósítója, hogy a frissen átadott pécsi Kodály Központ úgy válna nemzeti intézménnyé, hogy integrálnák egy-két fővárosi „rokonával”, vélhetően a Művészetek Palotájával, illetve a Millenáris Parkkal. Már arról is pletykáltak, hogy ennek az intézményóriásnak a Fideszhez erősen kötődő Káel Csaba lenne a vezetője – értesült a nol.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik