Belföld

Visszás a terézvárosi csendrendelet

Administrator
Administrator

2010. 12. 30. 11:39

Az ombudsman a szabályozás mielőbbi felülvizsgálatát kezdeményezte.

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint a VI. kerületi önkormányzat túlterjeszkedett felhatalmazásán, mert helyi rendeletében felülírta a hatályos törvényi szabályozás tartalmi elemeit.

A jelentés összegzésében az ombudsman rámutat, hogy az önkormányzat korábbi vezetése a kerületi lakosok magánszférához való jogának védelme érdekében alkotmányosan aggályos eszközt választott. Az ombudsman utalt arra, hogy a csendrendelet szabályozási koncepciója szerint az üzleteknek éjszaka zárva kell tartaniuk.

Ugyanakkor az önkormányzat jegyzője külön eljárásban engedélyezheti az ettől eltérő nyitva tartást. Szabó Máté ez utóbbi külön “engedélyezési eljárásrend” megalkotását kifogásolta, mert így szerinte “semmi nem zárja ki az engedélyek megadásával kapcsolatos visszaéléseket”.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.