Belföld

Köddel és hideggel búcsúzik 2010

2011 első napjai nem hoznak áttörést időjárási szempontból.

Tartósan borult, ködös marad az idő az ország nagy részén. Legfeljebb nyugaton, délnyugaton süthet ki a nap. Néhol hószállingózás is kialakulhat. Mérsékelt lesz a szél. A hőmérséklet általában -3 és -9 fok között alakul, de az átmenetileg kevésbé felhős vagy ködös dunántúli tájakon fagypont közeli maximum is lehet.

Szilveszter reggel is erősen felhős lesz az ég. Számottevő csapadék nem várható, de az északkeleti országrészben előfordulhat kisebb hószállingózás. Párás, néhol tartósan ködös lesz a levegő. A hőmérséklet napközben -4 és -8 fok között valószínű, azonban helyenként – főként nyugaton, délnyugaton– ahol esetleg felszakadozik a felhőzet, enyhébb idő is lehet.

Az Újév kissé enyhébb léghullámokkal köszönt be, de ez inkább csak a Dunántúl egyes részein lesz érzékelhető, ott kevéssel fagypont fölé emelkedhet a hőmérséklet a délutáni órákban. A középső és keleti megyékben folytatódik a nyugodt, csendes, igazi téli időjárás napközben is kemény faggyal.

Vasárnap hidegfront érkezik, amely szórványosan okozhat hózáport, kisebb havazást. A front kisöpri a térségünkben megülepedett nedves, hideg levegőt, mögötte kezdetben az itteninél kissé enyhébb levegő érkezik fölénk, emiatt hétfőn átmeneti enyhülésre van kilátás. Keddtől azonban már mindenütt újra fagypont alatti csúcshőmérséklet valószínű.

A jövő hét közepétől ismét száraz, hideg téli idő várható, helyenként tartósan párás, ködös maradhat a levegő. A hóval borított kevésbé felhős, szélvédett területeken ismét -15 fok alá csökkenhet a hőmérséklet az éjszakai órákban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik