Belföld

Bizottságban keménykedik az ellenzék a Fidesszel

Varjasi Viktor
Varjasi Viktor

social szaki. 2010. 12. 13. 09:10

A Jobbik kezdeményezésére beidézték a Novák-féle ellenőrző albizottság kormánypárti tagjait

Beidézte meghallgatásra a Jobbik az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottságának ellenőrző albizottsága elé azokat a fideszes tagokat, akik nem járnak be dolgozni az ülésekre. Novák Előd, jobbikos elnök szerint a távol maradó képviselők akadályozzák a munkát, például Alföldi Róbert tevékenységének és a Such György által a Magyar Rádió munkatársainak szétosztott 162 millió forint ügyének vizsgálatát.

A házszabály egyik bekezdése szerint a képviselőknek kötelességük részt venni a bizottsági üléseken is, így a Fidesz távolmaradása elfogadhatatlan – olvasható Novák Előd közleményében. Az Alkotmány szerint minden állampolgár köteles az országgyűlés bizottságai előtt vallomást tenni. Beidézni bárkit a bizottsági tagok 40 százalékának kérésére kell. Így három képviselő kezdeményezésére akár a Fidesz szabotőrei is vallomástételre kötelezhetők – tájékoztatott Novák Előd.

A Jobbiknak sikerült a kérelem támogatására rávenni a hétfős bizottság két másik ellenzéki tagját, Karácsony Gergelyt és Hiller Istvánt. Hiller István ugyan nem támogatta például Alföldi Róbert beidézését, de a fideszes politikusok behívását egy külön íven – hogy neve ne szerepeljen egy lapon a Jobbikkal – hajlandó volt aláírni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.