Belföld

Hazugságon kapták Navracsicsot?

A Hírszerző azt álltíja, nem mondott igazat a miniszterelnök-helyettes a Grupo Milton-ügyben.

Hazugsággal vádolja a Hírszerző Navracsics Tibort a birtokába jutott dokumentumok alapján. A miniszterelnök-helyettes hétfőn azt állította a parlamentben, hogy 2008-ban a székesfehérvári MSZP-s önkormányzati vezetés kötelezettséget vállalt arra, hogy a meghiúsult sávolyi motorpálya építésében is érdekelt Grupo Milton holding külterületen található telkét belterületbe vonja.

Az internetes lap által közzétett szerződés azonban csak annyit mond ki, hogy „az Önkormányzat az alsóvárosi rét fejlesztését fontosnak tartja, azt kiemelten kezeli és a saját hatáskörébe tartozó hatósági eljárásokat koordinálja” – hívja fel a figyelmet a hírportál.

Az ügyet az LMP-s Scheiring Gábor kezdte el feszegetni az Országgyűlésben. A képviselő hétfői napirend előtti felszólalásában többi közt azt kifogásolta, hogy Székesfehérvár új, októberben megválasztott, fideszes többségű közgyűlése rendkívüli sürgősséggel nyilvánította belterületnek a Grupo Milton 121 hektáros telkét. Ezzel a cég több milliárd forintos haszonhoz jutott – mutatott rá Scheiring.

A politikus szerint az a Fidesz által ígért elszámoltatásból több korrupciógyanús ügy is kimarad, amelyekről a „fideszes médiabirodalom” hallgat. Említést tett egy olyan esetről, amikor egy internetes hírportál főszerkesztője eltávolított egy hírt, amely arról szólt, hogy Orbán Viktor és Kovács Bence János, a Grupo Milton tulajdonosa együtt nézett meccseket a sóstói stadion VIP-páholyából. Scheiring szerint az ilyen kérdések válasz nélkül hagyása aláássa a kormányzatba vetett bizalmat.

Navracsics Tibor a képviselői interpellációra reagálva elmondta, hogy Scheiring „öt percen belül több nettó hazugságot hordott össze, mint jó pár képviselő egész életműve során a parlamentben”. Nettó hazugságnak, összeesküvés-elméletnek nevezte az LMP-s felszólalását. A szocialisták és a Grupo Milton közt létrejött szerződésnek része volt a belterületbe vonás – jelentette ki a miniszterelnök-helyettes. „2008-ban született a döntés, a szocialista többség adta el a Grupo Miltonnak, a szocialista többség kaszált ezen” – tette hozzá Navracsics. A Hírszerző birtokába jutott dokumentum azonban ennek az ellenkezőjét bizonyítja.

AJÁNLOTT LINK:

Itt a bizonyíték: Navracsics hazudott a Grupo Milton-ügyben (Hírszerző)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik