Belföld

Hunvald védője a legfőbb ügyészhez fordult

A kiszivárogtatásról kérdezi, amelynek legújabb része szerint Hunvald segített az ismerőseinek.

Hunvald György védője, a legfőbb ügyészhez (képünkön) fordult. Sebes Péter arra vár választ Kovács Tamástól, jelent-e veszélyt a büntetőeljárásra, ha nyilvánosságra hozzák a bizonyítási anyagot – írja a Népszava. Az erzsébetvárosi ingatlanügyben vádolt volt MSZP-s polgármester védője így reagált arra, hogy a Magyar Nemzet folyamatosan közöl részleteket, a mintegy 46 ezer oldalnyi nyomozati iratból.

A védő szerint a “szövegösszefüggéseikből kiragadott, tendenciózusan szerkesztett” idézetek veszélyeztethetik “a pártatlan és elfogulatlan, előítéletektől mentes bíráskodás körülményeit”. Sebes adatvédelmi, személyiségi jogi szempontból is aggályosnak tartja, hogy “titkosszolgálati eszközökkel beszerzett, az államtitok-védelem alól mentesített lehallgatási jelentések” jelennek meg, személyre azonosítható adattal.

A védő arra kérte Kovács Tamást: ha hivatalból intézkedést lát indokoltnak, azt sürgősen tegye meg, mert “a büntetőeljárásnak a bíróság falai között, tárgyilagos és előítéletektől mentes körülmények között kell lezajlania” – írja a Népszava.

Közben a Magyar Nemzet folytatva a Hunvald-sagát, ma arról ír, hogy forgalmi értékénél 16 millió forinttal olcsóbban megvehette az előzetes letartóztatásban lévő Gál György volt SZDSZ-es politikus szeretője a számára kiutalt VII. kerületi önkormányzati bérlakást. Gál kérésére a kitartott nő kisebbségi referensi állást is kapott az erzsébetvárosi önkormányzatnál. Bár munkát nem végzett, Hunvald György polgármester jóvoltából hárommillió forintot mégis kifizettek neki.

A több száz millió forintos kárt okozó erzsébetvárosi ingatlanpanama egyik mellékszálát képezik azok a jogsértő lakáskiutalási ügyletek, amelyek révén a VII. kerületi balliberális vezetés bérlakáshoz juttatta rokonait, ismerőseit, majd lehetővé tette, hogy akár a forgalmi érték tizedéért megvásárolják azokat.

A Magyar Nemzet birtokába került nyomozati iratokból kiderül, az első ilyen lakáskiutalási ügylet 2006 márciusáig nyúlik vissza, amikor az SZDSZ akkori kerületi frakcióvezetőjének, Gál Györgynek a sógornője, T. Noémi kapott meg egy Nefelejcs utcai önkormányzati bérlakást Hunvald György polgármesteri keretének a terhére. A Gál György által vezetett gazdasági bizottság pár hónappal később hozzájárult ahhoz, hogy Gál sógornője a forgalmi érték kevesebb mint tizedéért, 5,8 millió helyett 526 ezer forintért megvásárolhassa a másfél szobás lakást.

AJÁNLOTT LINKEK:

Hunvald védője a legfőbb ügyészhez fordult (Népszava)
Hunvald segített az ismerősöknek (Magyar Nemzet)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik