Belföld

Budapesti tüntetés a nyugdíjak miatt

Administrator
Administrator

2010. 11. 14. 17:10

A magán-nyugdíjbefizetések állami kasszába utalása ellen tüntettek civilek vasárnap Budapesten a Kossuth Lajos téren.

Csőke András, az egyik főszervező a téren összegyűlt több száz fős tömeg előtt elmondta, hogy tiltakoznak a kormány azon törvénye ellen, amely 14 hónapra az állami kasszába irányítja magán-nyugdíjpénztárakba befizetett pénzeket, illetve kezdeményezik, hogy az illetékesek kezdjenek párbeszédet a tiltakozókkal.

A demonstráció szervezői levelet is megfogalmaztak Orbán Viktornak, amelyben arra emlékeztetik a kormányfőt, hogy az intézkedés mintegy 3 millió magán-nyugdíjpénztári tagot érint. A levélben sérelmezik, hogy a kormány nem egyeztetett az érintettekkel, vagy azok képviselőivel.

Mint írták: tisztában vannak azzal, hogy nehéz helyzetben van az ország, de “elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ezt a problémát a magánpénztári tagdíjak megvonásával próbálják megoldani”.

Orbán Viktort arra kérik, hogy kezdeményezze a pénztártagok érdekeit sértő törvény visszavonását, illetve, hogy biztosítson lehetőséget arra – egy szakértői fórum létrehozásával -, hogy független szakemberek és a 3 millió pénztártag képviselői is elmondhassák véleményüket a témában.

A szervezők elmondták azt is, hogy a levelet a támogató aláírásokkal együtt hamarosan eljuttatják a címzetthez.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.