Belföld

Nincs munkaköri leírásuk a terrorelhárítóknak

A mai napig sincs munkaköri leírása azoknak a rendvédelmi dolgozóknak, akiket a szeptemberben működésbe lépett Terrorelhárító Központba (TK) rendeltek munkavégzésre - írta a Népszava.

A TK látja el Schmitt Pál államfő és Orbán Viktor miniszterelnök személyi védelmét, míg a többi hasonló védelmi feladat a biztosítást korábban teljes körben végző Köztársasági Őrezrednél maradt.

A lap úgy tudja, hogy a TK állományába a rendőrség minden szervének kötelessége volt átengedni bármely beosztottat, illetve technikai eszközt, sőt ingatlant, melyet a miniszterelnökség hatáskörébe tartozó, lényegében az ORFK-tól független, önállósult rendőri központ parancsnoka igényelt. Ez több működési és hatásköri zavarhoz vezetett a testületen belül.

A Független Rendőr-szakszervezet arra hívta fel a figyelmet, hogy a berendelteknek már a szolgálatteljesítés megkezdésekor meg kellett volna kapniuk munkakörük dokumentumait. A TK főigazgatója, Hajdú János tábornok november végére – december elejére ígérte a munkaköri leírásokat, mihelyst a szervezeti és működési szabályzatot jóváhagyják – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik