Belföld

Budaházyék célkeresztjében volt Lendvai Ildikó is

Az MSZP-s politikusra a liftet akarták rárobbantani.

A Hunnia (Magyarok Nyilai) Mozgalom katonája, F. Róbert tizenegyedrendű vádlott részletesen beszélt rendőrségi vallomásában Budaházy Györgynek, a szervezet katonai parancsnokának az elvárásairól – írja a Magyar Nemzet. A jegyzőkönyvek szerint akciót terveztek Lendvai Ildikó ellen is. Az MSZP-s politikusra a liftet akarták rárobbantani.

A nyomozati iratokból kiderül, miként támadtak Szilvásy György vidéki nyaralójára. Budaházy György 2008 májusában két emberével feltérképeztette az akkori titokminiszter lesencefalui házát. Ők a kiszemelt objektumot turistaként többször is körbejárták, a zsákfaluból megtervezték a menekülést is. A csapat az akció előtt próbarobbantást tartott Százhalombattán.

Benkő György százhalombattai vállalkozó tanúvallomásában azt mondta, hogy a robbantáshoz C4-est használtak, amit Budaházy szerb kapcsolaton keresztül szerezett, de az első akciónál a bomba nem működött, az időzítővel lehetett a gond.

A hírTV közben arról számolt be, hogy Budaházyék egyik célpontja csak a Nemzeti Nyomozóirodától értesült arról, hogy merényletet terveztek ellene. Nyúl István, volt szocialista képviselő ma már gyermekorvosként praktizál.

Az ő mohácsi házához indultak volna az érdi parkolóból a csoport azóta letartóztatott tagjai, de Budaházy utasítására végül módosították a helyszínt. A rendőrség útközben fogta el őket, a futball-labdába rejtett bombával együtt. Nyúl István nem tudja, miért akarták felrobbantani a házát.

Ajánlott linkek:

Liftet robbantottak volna Lendvaira? (Magyar Nemzet)
Merényletet tervezett ellene a Magyarok Nyilai, az NNI-től értesült róla (hírTV)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik