Belföld

Két hétig villamosstop a Margit hídon

Varjasi Viktor
Varjasi Viktor

social szaki. 2010. 10. 21. 11:04

A november 6-7-ei hétvégén teljes zár alatt lesz az átkelő, addig pótlóbuszok járnak rajta.

Vasárnaptól kezdődően több mint két hétig nem használhatják a villamosok a Margit hidat . A sínek ezalatt kerülnek vissza eredeti helyükre, a szerelvények ezért nem közlekedhetnek ezen a szakaszon. A villamosok helyett pótlóbuszok szállítják majd az utasokat.

A villamossíneket október 24-e és november 8-a között teszik vissza a helyükre. Az ezzel járó vágányátkötési munkálatok miatt ebben az időszakban a villamosok csak a budai illetve pesti hídfőig közlekednek és a hídon nem mennek át. Az utasokat pótlóbuszok szállítják majd: a 6-os és a 91-es járatok a Nyugati tér és budai hídfő között járnak. Az eddigiektől eltérően viszont a buszok déli oldalon kialakított útpályát fogják használni. Gyalogosok és kerékpárosok ugyanakkor – csak úgy, mint korábban is – az északi járdán közlekedhetnek.

A november 6-7-i hétvégén egyébként terheléses vizsgálatok miatt az autóbuszok sem járnak majd a hídon. A járatok ezeken a napokon a Lánchídon keresztül közlekednek ugyanolyan menetrend szerint, mint azt a korábbi, két októberi hétvégén tették. Vagyis a Margit hidat elkerülő pótlóbuszok a Moszkva tér és Oktogon között, a Lánchídon a Margit híd budai hídfőjénél, a Batthyány téren, a Roosevelt téren, a Kossuth téren, valamint a Szemere utca – Szent István körút saroknál állnak meg. A 91-es buszok a budai hídfőtől ugyanezen az útvonalon érik el a Nyugati teret.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.