Belföld

A Jobbiknak nem tetszik a 2006-os jelentés

Az emberi jogi bizottság elfogadta, Gaudi-Nagy Tamás szerint viszont "abszurditások sora jellemzi" a 2002 és 2010 közötti jogsértéseket vizsgáló albizottság jelentését.

Elfogadta az Országgyűlés emberi jogi bizottsága szerda délelőtti ülésén azt a jelentést, amelyet a testület albizottsága készített a 2006-os őszi eseményekről. A dokumentum egyebek mellett azt tartalmazza, hogy az akkori miniszterelnök, azaz Gyurcsány Ferenc a történtek politikai felelőse.

A Jobbik az ülésen nem értett egyet a jelentés elfogadásával, Gaudi-Nagy Tamás szerint “abszurditások sora jellemzi”. A képviselő emiatt számos módosítást nyújtott volna be, ám azok nem érkeztek meg időben.

A bizottsági ülésen – ahogyan az albizottság munkájában sem – nem vett részt az MSZP, közleményük szerint “a szocialista képviselők nem asszisztálnak az emberi jogi bizottság szerdai ülésén a 2006. őszi eseményeket vizsgáló albizottság jelentésének elfogadásához, ahogy nem kívántak bűnrészessé lenni a koncepciós per bíróságaként működő albizottság munkájában sem”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik