Belföld

330 lakásban csak minimális fűtés van Székesfehérváron

Administrator
Administrator

2010. 10. 15. 19:21

Az alpolgármester szerint a szolgáltató ezzel próbálja zsarolni a várost.

Gyakorlatilag hidegek a radiátorok, csak minimális, úgynevezett temperáló fűtés van péntektől a székesfehérvári Vásárhelyi úti lakótelep 330 lakásában. A szolgáltató azt közölte, hogy a lakók 8 millió forintos hátraléka miatt kényszerült erre a lépésre, a terület alpolgármesteri tisztséget is betöltő önkormányzati képviselője szerint viszont ezzel “zsarolni próbálja a várost”.

A város polgármestere és jegyzője levélben szólította fel a szolgáltatót a fűtés biztosítására, hétfőn reggel pedig tárgyalóasztalhoz ülnek az érintett épületek közös képviselői, az önkormányzat vezetői és a szolgáltató Stopping Hungária Kft. tulajdonosa, hogy megoldást találjanak a helyzetre – mondta Brájer Éva alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője.

A lakótelepen már tavaly télen gond volt a fűtéssel, mivel az ott lakók akkor 7,5 millió forint fűtésidíj-hátralékot halmoztak fel. Emiatt a szolgáltató nem tudta kiegyenlíteni a gázszolgáltató E.ON számláját, az pedig elzárta a gázt.

Akkor Brájer Éva közbenjárására a város kifizette a tartozást, s többnapos szünet után megindult a fűtés.

Kucsera Róbert, a Stopping Hungária Kft. tulajdonosának közlése szerint a lakók a tavalyi fűtési szezonban, s az azóta eltelt időben újabb 8 millió forint hátralékot halmoztak fel, s már az alapdíjat sem fizették, amióta a tudomásukra jutott, hogy a város távfűtéses lakásainak többségét hőenergiával ellátó önkormányzati cég új lakótelepi fűtési rendszer kiépítésére dolgozott ki javaslatot.

Mint az MTI-nek elmondta, a fűtés zavartalanságának biztosítására az elmúlt években 40 millió forint hitelt kellett felvennie a cégének, s újabb bankkölcsön felvételére már nincs lehetősége.

Ennek ellenére a cég kész lett volna szolgáltatni – a lakók kérésére már a múlt héten meg is indította fűtést -, ha a lakótelepen élők aláírnak egy 15 éves szolgáltatási időtartamra szóló szerződést, amit azonban azok nem tettek meg.

Ez utóbbival kapcsolatban Brájer Éva az MTI-vel azt közölte, hogy a lakók elmondása szerint a cég csak az aláírásukat kérte, s még a szerződés tervezetét sem mutatta be nekik.

Úgy véli, mivel a kft. a kialakult helyzetről levélben tájékoztatta a város jegyzőjét, s abban jelezte, eladná az önkormányzatnak a kazánházat, a nem teljes értékű szolgáltatással arra akarja rábírni a várost, hogy az általa felkínált áron vegye meg a kazánokat.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Armed Catalan policemen, known as Mosso d'Esquadra pass by the FC Barcelona logo with a black ribbon and a message reading "We are all Barcelona" before the Spanish league footbal match FC Barcelona vs Real Betis at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 20, 2017.
Security barriers were put up at the entrances of the Camp Nou to stop vehicles after a deadly jihadist attack three days ago. An outcry has erupted on social media and in the press about the absence of bollards -- short, concrete posts to stop vehicles from driving onto sidewalks, with some people even demanding the  mayor's resignation for ignoring police recommendations for such preventive barriers. Drivers have ploughed on August 17, 2017 into pedestrians in two quick-succession, separate attacks in Barcelona and another popular Spanish seaside city, leaving 14 people dead and injuring more than 100 others / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.