Belföld

Gyurcsány szabadságharcot hirdet Orbán ellen

24.hu
24.hu

2010. 10. 14. 09:51

Gyurcsány Ferenc blogjában lopásnak nevezi, hogy "a kormány le akarja nyúlni a nyugdíjpénztárosok pénzét".

A volt kormányfő szerint “Orbán belenyúl a zsebünkbe. Büszke zsebtolvajként ráadásul úgy tesz, mintha ebben semmi kivetnivaló nem lenne.” Gyurcsány Ferenc úgy véli: az ötvenes években a békekölcsön is tisztességesebb volt ennél, mert akkor legalább formálisan nem volt kötelező megvenni az ország újjáépítését finanszírozó államkötvényt, legalább a látszatra vigyáztak. Sőt, a pénzt előbb-utóbb, igaz csak sok évvel később visszaadták.”

Most azonban szó sincs erről – teszi hozzá a szocialista politikus, aki szerint “jön Orbán és elveszi a pénzünket. Hárommillió ember megtakarítását, azokét, akik a jövőjükre gondolva takarékoskodnak. Ez nem szabadságharc, ez megalázás, ez állami tized kivetése.

El a kezekkel a pénzünktől, miniszterelnök úr! – adja ki a jelszót a volt kormányfő, aki úgy véli, a dolog hátterében az áll, hogy “az átlag felett keresők” adójának csökkentéséhez kell a 3 millió ember pénze. “Egy kisebb keresetű ember is mintegy százezer forintot fizet be nyugdíjszámlájára egy évben. Ezt most lenyúlja a kormány azért, hogy a jobban keresőknek odaadja. Ez disznóság – teszi hozzá Gyurcsány Ferenc, aki igen borúsnak látja a jövőt.

“Annak érdekében, hogy a kormány megússza a mostani intézkedéseket, a jövőbe tolja el a problémákat. Ez nem kormányzás, ez szabad rablás. Tényleg eljött a szabadságharc ideje. De ezt nem a kormány folytatja a világ ellen, hanem nekünk kell elkezdeni a kormánnyal szemben”.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.