Belföld

Vörösiszap ügyben tartott tájékoztatót Pintér Sándor

A parlamenti pártok vezetőit tájékoztatta vasárnap kora délután Pintér Sándor belügyminiszter a vörösiszap-katasztrófával kapcsolatos jelenlegi helyzetről.

A belügyminiszter részletes helyzetértékelést adott, tájékoztatott a védekezés jelenlegi állásáról és az eddig megtett intézkedésekről – mondta a Független Hírügynökség kérdésére Mányai Zoltán, a Belügyminisztérium sajtófőnöke. A pártvezetők támogatják a kormányt a szükséges intézkedések meghozatalánál.

Török Gábor, az MSZP szóvivője a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy pártjuk már csütörtökön kérte a belügyminisztertől a parlamenti pártok részletes tájékoztatását, de akkor jelezték, hogy a sürgős feladatok miatt ez későbbre csúszik, így azt vasárnap tartották meg. Török Zsolt hozzátette, hogy a jelenlegi helyzetben a katasztrófa elhárításával és kezelésével kapcsolatban az MSZP támogatja a kormány tevékenységét.

Pál Gábor, a Jobbik sajtófőnöke azt mondta, hogy Pintér Sándor belügyminiszter és Bakondi György, a katasztrófavédelem főigazgatója korrekt és részletes tájékoztatást adott a katasztrófahelyzet kapcsán a vasárnapi egyeztetése, melyen részt vett az összes parlamenti párt vezetője vagy vezető képviselője. Pál Gábor hozzátette, hogy a pártok között összhang volt az összefogás szükségességében, melyet a Jobbik is támogat. A jelenlegi helyzet alapján az látszik, hogy az állami szervek és a hatóságok jól végzik a munkájukat, a Jobbik azonban szeretné azt is, ha a felelősség kérdésére is mielőbb fény derülne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik