Belföld

Riksák százai lepik el Budapestet

Több száz riksa rója majd Budapest utcáit, ahol a biciklis taxik a belvárosi tömegközlekedés szerves részét képezik - írja a Népszabadság.

Az elektromos rásegítésű, motorral felszerelt, és a pusztán lábbal hajtott riksák most honosodnak meg Budapesten, miközben Londonban már 700, Berlinben közel 300, és Amszterdamban is több száz hasonló taxi jár.
Riksák százai lepik el Budapestet 1

A riksázás egyik leggyengébb pontja Budapesten a pilótaképzés – állítja Borszéki Attila. A Riksa Közlekedési Vállalat (RKV) tulajdonosa szerint ez a munka több mint pedálozás, valójában igazi vendéglátás. A riksában normális megjelenésű és öltözékű, legalább egy idegen nyelvet beszélő intelligens, jó kondícióban lévő sofőrökre van szükség.

Riksák százai lepik el Budapestet 1

Az RKV az induláshoz hét nagy testű, darabonként 8400 euróért beszerzett jármű mellé saját fejlesztésű riksákat kíván forgalomba állítani – jelezte a cég tulajdonosa.
Budapest akkora város, hogy méretei és turistaforgalma bőven elbír több száz riksát is, az RKV tíz éven belül 250 saját taxit tervez működtetni – mondta Borszéki Attila.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik