Belföld

Voksturistákat keresnek Soroksáron

A fővárosi kerület fideszes polgármester-aspiránsa szerint szervezetten szállították a szavazókat ellene.

Az egyik legszorosabb eredmény született a helyhatósági választásokon Budapest XXIII. kerületében, Soroksáron. A Fidesz jelöltje Egresi Antal mindössze 81 szavazattal maradt alul a negyedik polgármesteri ciklusát befejező Geiger Ferenc mögött. A Fidesz jelöltje azonnal jelezte, hogy újraszámlálást kérnek, kiváltképp annak fényében, hogy tudomásukra jutott buszokkal hoztak szavazókat a kerületbe.

A FigyelőNetnek a helyi Fidesz iroda ügyeletes munkatársát sikerült elérnie, aki megerősítette a fentieket és a részletekről annyit árult el, hogy a kerületbe a dél-pesti kórháztól egy busszal szállítottak szavazókat a belső területekre. Elmondása szerint mintegy 60 főt.

A valasztas.hu oldal szerint ugyanakkor Soroksáron összesen 23 főt vettek névjegyzékbe a szavazás napján. Szrimácz Ferenc a kerület alpolgármestere a Soroksári Civil Szervezetek és Személyek Egyesületének képviselője az Fn.hu-nak elmondta, ők is hallottak egy bejelentésről, amely buszos voksolókra vonatkozik, azonban az említett buszon a kisebbségi önkormányzati választás egyetlen kijelölt helyszínére szállították a szavazókat a kerület külső részéről. Mint hozzátette, ő úgy tudja, a fideszes választási megbízott miután értesült erről a fejleményről visszavonta feljelentést.

Ezt végül a fideszes Dobi Lászlóné a párt helyi választási megbízottja is elismerte az Fn.hu-nak, hozzátéve: a rendőrség mindenkit igazoltatott a buszon, de még nem döntöttek véglegesen, hogy jogi útra terelik-e az ügyet.

Amennyiben a vasárnap született eredmény marad, a városi testületben egymással kell majd alkudoznia tovább a feleknek. Nem lesznek könnyű helyzetben, ugyanis a testületben többségbe került a Fidesz hat fővel, a soroksári civilek öten lesznek (a polgármesterrel együtt) valamint egy MSZP-s tag színesíti majd a képet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik