Belföld

Szijjártó: Újabb csontvázra bukkantunk

Újabb csontvázakat talált a kormány - jelentette ki a miniszterelnök szóvivője a köztévében.

Szijjártó Péter szerint a Bajnai-kormány is trükközött az elszámolással, ugyanúgy, mint az elődje, a Gyurcsány-kormány. Mindenfajta trükköket bevetettek annak érdekében, hogy azt a bizonyos 3,9 százalékot be tudják mutatni. Úgy tűnik, egy újabb csontvázra bukkantunk. Ezt Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a Magyar Televízió reggeli műsorában mondta.

A szóvivő közölte: a kormány az egykulcsos adórendszer melletti elkötelezettsége fennáll. Az új szisztémával egyébként szerinte mindenki jobban fog járni. Hangsúlyozta: el fogják érni, hogy aki tízszer többet dolgozik, az tízszer többet keressen, és tízszer többet adózzon.

A Kubatov Gábor pártigazgató tavalyi, balatonszárszói beszédéből közölt legújabb részlet kapcsán Szijjártó azt mondta: nem olyan nagy bűn, ha egy önkormányzati képviselő ismeri a választókat. Ha a választók annyira megbíznak benne, hogy adnak neki kulcsot is, ezt sem gondolom, hogy gond lenne. Nekem is van egy kockásfüzetem, ott tartom az éjjeliszekrényen. Ha eszembe jut valami, beleírom – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik