Belföld

Purpárlé a tanárok nem létező fizetésemeléséről

Az MSZP szerint Hoffmann Rózsa ostoba bohócnak nevezte a tanárokat.

Az Orbán-kormány oktatási államtitkára elég otromba módon gyalázta azokat a tanárokat, akiknek az országgyűlési választásokon több bért és jobb körülményeket ígértek – áll az MSZP közleményében.

Galló Istvánné, a PSZ elnöke ma közölte, hogy szeretnék, ha a pedagógusok keresete a ciklus végére megközelítené az unióban hasonló munkakörben foglalkoztatottak átlagkeresetének 60 százalékát, azaz a jelenlegi 160-170 ezer forintos keresetek 300-330 ezerre növekednének.

A szocialisták szerint Hoffmann Rózsa a hírre így reagált: “Soha nem ígértem fizetésemelést. Aki ebben a gazdasági helyzetben több pénzt követel magának, az ostoba, vagy bohóc.”

Az MSZP szerint a kampányban a Fidesz részéről elhangzottak olyan ígéretek, hogy amint javítják a gazdaság helyzetét, azonnal segítenek a tanárok helyzetén.

A kormány megalakulását követő 60 nap elteltével Orbán Viktor kijelentette, hogy csodát tettek és stabilizálták a gazdaságot. Azaz minden akadály elhárult, hogy a tanárokat megsegítsék, helyette ma “ostoba bohócnak” nevezte őket az államtitkár, akiknek a szakszervezetek 300 ezer forintos fizetést szeretnének kijárni – áll a szocialisták közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik