Belföld

Napi 3,5 millióért bérel buszt a BKV

A buszos szakszervezetek információi szerint a BKV-nak napi 3,5 millió forintba kerül a két alvállalkozótól bérelt 25 jármű, amelyeket azért állítanak forgalomba, mert a közlekedési cégnek nincs elég forgalomképes busza.

Nemes Gábor, a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeti Szövetségének alelnöke ennek kapcsán elmondta: a BKV két hónapra bérli a buszokat, így az összköltség 200 millió forint. Ennél 30 százalékkal kerülne kevesebbe, ha saját buszparkból és saját alkalmazottakkal látnák el a feladatot – tette hozzá.

A szakszervezeti vezető ismét felhívta a figyelmet arra, hogy bírósághoz fordultak, mert az alvállalkozók bevonásáról folytatott egyeztetések a BKV-val nem zárultak sikerrel. Ebben az esetben a BKV-nak fel kellene függesztenie a döntés végrehajtását, de ezt nem tették meg, ezért törvényt sértenek – mondta.

Mezei László, a BKV fődiszpécsere pedig azt közölte: a szerda reggeli járműkiadáskor nem voltak komoly problémák, a járművek időben forgalomba tudtak állni és a menetrendben sem voltak jelentős csúszások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik