Belföld

Vádat emeltek a monoki polgármester ellen

Pénzügyi visszaélésekkel vádolja az ügyészség Szepessy Zsoltot.

A Miskolci Városi Ügyészség Szepessy Zsolt és társa ellen jogosulatlan gazdasági előny megszerzése és más bűncselekmények nyújtotta be a vádat a Miskolci Városi Bírósághoz.

A nyomozás megállapította, hogy Monok négy éve a megyei területfejlesztési tanácstól pályázatokon – többek között a 2006. tavaszi esőzések hatására keletkezett pincebeszakadások helyreállítására, valamint útfelújításra – nyert el vissza nem térítendő támogatásokat.

A rekonstrukciós munkára elnyert csaknem 3,5 millió forint elszámolásakor a polgármester valótlan tartalmú számlát nyújtott be a megyei területfejlesztési tanácshoz. Ezen túl vagyonkezelési kötelezettségét megszegve döntött további 4 millió forint kifizetéséről.

A rekonstrukciós munkálatokkal kapcsolatosan az is kiderült, hogy azt nem a számlát kiállító cég végezte el, illetve a munkákat nem a területfejlesztési tanácshoz benyújtott, majd elfogadott pályázatban leírt műszaki tartalommal végezték el.

Monok önkormányzata 2006-ban útfelújításra 7 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott. A munkát a STRABAG Építő Zrt. végezte el. Szepessy Zsolt a támogatást “lehívta”, a pénz az önkormányzat számlájára megérkezett, a céget mégsem fizették ki, csak késve, részletekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik