Belföld

Idegenlégióst fogtak el Szigetváron

A francia idegenlégióban szolgáló körözött férfit fogtak el a rendőrök Szigetváron, felismerését a térfigyelő kamerarendszer tette lehetővé - közölte a rendőrség.

A szigetvári illetőségű, jelenleg az idegenlégióban szolgáló férfit már négy éve körözték, súlyos testi sértés és más bűncselekmény miatt két elfogatóparancs is érvényben volt ellene – tájékoztatott Murai Ágnes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A napokban azonban a városi rendőrkapitányság ügyeletese a térfigyelő rendszeren keresztül felismerte őt, amint egy francia rendszámú személygépkocsit vezet.
Az ügyeletes utasítására a rendőrjárőrök keresni kezdték a férfit, aki időközben átszállt egy másik autóba. A kamerarendszer segítségével ez és a kocsi mozgása is követhető volt, így a járőrök megállították járművet – közölte a rendőr alezredes. Igazoltatásakor a férfi a számára teljesen új személyazonosságot biztosító francia okmányokat adott át, melyet a francia hatóság állított ki részére az idegenlégióban teljesített szolgálata nyomán. Mivel azonban a szigetvári ügyeletes felismerte és azonosította őt, a járőrök elfogták és előállították a városi rendőrkapitányságra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik