Belföld

Mandur és Blum egy cégben, máskor

24.hu
24.hu

2010. 08. 24. 07:29

A szocialista képviselő alapító volt abban a cégben, amelybe Blum később beszállt.

A cégadatbázis ugyanazon lapján talált a Magyar Nemzet Mandur László és Joav Blum nevére. Az adatok szerint a képviselő egyik alapítója volt annak a társaságnak, amely később – immár nélküle – ígért gyógyfürdőt Pornóapátinak. Blum egy offshore cégen át jutott a részesedéshez.

A Magyar Nemzet ez alapján azt feltételezi, hogy ha áttételesen is, de már a ’90-es években is lehetett kapcsolata a sukorói kaszinóváros kapcsán elhíresült Joav Blumnak az MSZP-vel. “A feltételezhető kapocs Mandur László volt parlamenti alelnök, aki Völgyes Tamással alapított közös céget 1991-ben.”

Völgyes később Joav Blum üzlettársaként, már Mordechai Lax Tamásra változtatott néven mutatkozott be Pornóapáti polgármesterének, mint leendő befektető. Mandur László elismerte, volt közös cége Völgyessel, de mint mondta, a társaság gazdasági tevékenységet nem folytatott, „csak próbálkoztak valamivel”.

Joav Blum magyar-izraeli üzletember tegnap arra szólította fel Budai Gyula miniszterelnöki megbízottat, hogy azonnali hatállyal szüntesse meg az ellene folyó “rágalomhadjáratot”, ellenkező esetben jogi eljárásokat indít.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.