Belföld

Három tucat eb talált gazdára az Illatos úton

Közel négyszáz állatbarát kereste fel az Illatos úti Ebtelepet a hétvégi örökbefogadó napon, harminchat kutyát vittek haza.

Az intézmény közleménye szerint a kilátogató vendégek közül sokan jelezték, hogy az elkövetkezendő napokban visszatérnek a később elvihető állatokért.

A Vigyél Haza Alapítvány által szervezett örökbefogadó napon és az azt követő egy hónapban az intézmény az összes olyan szuka kutya ivartalaníttatását átvállalja, amelyet valaki közvetlenül a telepről fogad örökbe.

A kutyák védőoltást, külső élősködők elleni cseppet, féregtelenítő kezelést és mikrochipet, új gazdáik pedig a Fressnapf Állati Áruházba szóló vásárlási utalványt kapnak ajándékba.

A Vigyél Haza Alapítványt két éve hozták létre a kultúra, a művészet és az üzleti élet terén sikeres magánszemélyek, hogy segítsék az Illatos úti telepen lévő kutyák életkörülményeinek javítását, örökbefogadási esélyeinek növelését. Megalakulása óta – lelkes önkéntesek és támogatók segítségével – több mint kétszázötven kutyát segített szerető gazdához.

A telepen – a rendelkezésre álló 94 férőhelyen – jelenleg 120 eb vár gazdára. Az örökbefogadás részleteiről, az ebtelep szolgáltatásairól és az ott élő állatokról a www.vigyelhaza.hu honlapon találhatók további információk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik