Belföld

Alstom-ügy: fegyelmit kaphatna Demszky

A főpolgármester nem mehet szembe a közgyűlés júniusi döntésével.

Fegyelmi eljárás indulhat augusztus végén Demszky Gábor ellen, ha a főpolgármester nem hajtja végre az Alstom-szerződés felbontásáról szóló közgyűlési döntést – írja a Magyar Nemzet. A Városháza szerint a főpolgármester dolgozik a határozat végrehajtásán.

Ugyanakkor a Magyar Nemzet számára a hivatal tájékoztatásából éppen az derült ki, hogy azzal ellentétesen. Kocsis István, a BKV Zrt. vezérigazgatóját a főváros eddig még nem értesítette az Alstom-metrókocsik ügyében hozott határozatról.

A Főpolgármesteri Hivatal szerint a BKV a közgyűlés döntéseiről a helyszínen és az internetről is értesült, és naponta egyeztetnek a következményekről is. Demszky Gábor végrehajtatja a döntéseket a BKV-val, ezért előterjesztést készít az illetékes bizottságok és a közgyűlés részére.

Ezzel összefüggésben Wintermantel Zsolt (Fidesz) fővárosi képviselő a Magyar Nemzetnek azt mondta, jogszabályok írják elő, hogy mit tehet egy főpolgármester és munkajogilag ez felvetheti a fegyelmi eljárás indításának a lehetőségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik