Belföld

Ketyeg a pótfelvételi óra: ma van az utolsó nap

Augusztus 10-ig pótfelvételizhetnek azok, akiket nem vettek fel egyik felsőoktatási intézménybe sem, illetve akik nem jelentkeztek korábban.

A pótfelvételin már csak egy hely jelölhető meg, és a meghirdetett képzések kizárólag költségtérítéses formában indulnak. Összesen több mint 400 képzésre lehet jelentkezni, ezen belül pedig 2500 költségtérítéses forma közül lehet választani, amelyek listája a www.felvi.hu oldalon található.

A jelentkezés kétféleképpen tehető meg: elektronikusan, a www.felvi.hu honlapon keresztül, illetve egy űrlap kitöltésével, amely a kiválasztott felsőoktatási intézménynél vagy az Educatio Társadalmi Szolgáltató ügyfélszolgálatán szerezhető be. A kitöltött pótfelvételi jelentkezési lapokat az Oktatási Hivatal postacímére kell visszaküldeni.

A pótfelvételire augusztus 10-ig, vagyis keddig lehet jelentkezni. Az elektronikus úton jelentkezőknek a hitelesítő adatlapot augusztus 12-ig kell beküldeniük az Oktatási Hivatalhoz. A jelentkezés alapdíja 5 ezer forint, amelyet csekken vagy banki átutalással lehet befizetni. Az igazoltan hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetűeknek csak az alapdíj felét kell megfizetni, illetve teljes költségmentességben részesülhetnek.

Az idei pótfelvételi ponthatárait augusztus 27-én állapítják meg, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre. Akiket felvettek, szeptember első napjaiban kapják meg a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik