Belföld

Kórházból loptak színesfémet

A dombóvári kórház aggregátorházából is lopott színesfémet két Dombóvár környéki férfi, egyiküket kedden őrizetbe vették.

A két férfi még februárban az áramszünet esetére üzemkész kórházi aggregátorról szerelt le színesfém alkatrészeket: az indításhoz szükséges sűrítettlevegő-tartályt, gázolajvezetékeket, valamint az áramfejlesztő és a kórház villamos hálózatát összekötő összes vezetéket, szerelvényt szétszedték – tájékoztatott Kitanics Zsuzsanna, a dombóvári rendőrkapitányság sajtóreferense.

Áramszünet esetén a kórház több szárnya áram nélkül maradt volna. A kapitányságnak a közleménye szerint a gyanúsítottak egyike keddi kihallgatásán elismerte a bűncselekményt. A rendelkezésre álló adatok alapján mindketten rendszeresen loptak színesfémeket. A több helyszínen tartott házkutatásokon pedig tárgyi bizonyítékokat foglaltak le a rendőrök.

A színesfémtolvajok egy négyfős társaság tagjai, akik több vagyon elleni bűncselekmény miatt kerültek a rendőrség látókörbe. A rendőrség vizsgálja, hogy az előállított férfi és társa a nagyobb értékre elkövetett lopás mellett megvalósította-e a közérdekű üzem megzavarásának bűncselekményét – közölte Kitanics Zsuzsanna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik