Belföld

A gyanúsított MÁV-vezér havi 1,4 milliót kap

A hűtlen kezeléssel gyanúsított MÁV Informatika Zrt. vezérigazgatója tovább kapja fizetését.

Nem ingott meg a MÁV Zrt. bizalma Hosszú Sándorban annak ellenére sem, hogy a MÁV Informatika Zrt. vezérigazgatóját jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett elkövetésével gyanúsítja a rendőrség.

A vasúttársaság nem szüntette meg, de még csak fel sem függesztette Hosszú munkaviszonyát, noha a nyomozó hatóság szerint a MÁV Informatika vezetőjének döntései, humánpolitikája, a cég gazdálkodása negyvenmilliós vagyoni hátrányt okozott a társaságnak és a MÁV-nak is.

A rendőrség tavaly november óta nyomoz a MÁV Informatika ügyében, a volt közlekedési miniszter feljelentése nyomán. A nyomozók februárban házkutatást tartottak a cég székházában, adatokat kértek a MÁV-tól a MÁV Informatika Zrt.-nél kötött egyes végkielégítések, munkaszerződések kapcsán, de bekérették a zrt. mintegy húsz céggel kötött tanácsadói szerződéseinek dokumentációját is. A gyanú szerint Hosszú Sándor megszegte vagyonkezelési kötelezettségét, amikor több munkavállalóval kötött oly módon szerződést, hogy ők a valóságban munkát a MÁV Informatikának nem végeztek – olvasható a szombati Magyar Nemzetben, melyből további részleteket is megtudhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik