Belföld

Rogán nem indul újra a polgármesterségért?

Elképzelhető, hogy az őszi önkormányzati választáson Rogán Antal nem indul újra Budapest V. kerületének polgármesteri címéért - értesült az atv.hu több, neve elhallgatását kérő vezető fideszes politikustól.

Tarlós István októberi győzelme esetén Rogán Antal lenne az új főpolgármester egyik helyettese, aki fővárosi tisztsége miatt kész megválni jelenlegi pozíciójától, a belváros vezetésétől, és nem jelöltetné magát az V. kerület élére.

Az atv.hu információi szerint a Fidesz vezetésében általános vélemény alakult ki arról, hogy a főpolgármester-helyettesi cím nem egyeztethető össze a belváros vezetésével. A 38 éves politikus így inkább a főváros vezetésében képzeli el a jövőjét.

Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje lehetségesnek nevezte, hogy György István volt kőbányai polgármester mellett Rogán Antal lesz a másik helyettese, ha nyer az őszi önkormányzati választáson. “Lehet Rogán Antal őpolgármester-helyettes. Ha eljön az ideje, akkor tárgyalásokat folytat majd erről” – mondta a Magyar Televízió péntek reggeli műsorában.Tarlós István nem kívánt nyilatkozni arról, hogy ha Rogán Antal nem indulna az V. kerület polgármesteri tisztségéért, akkor ki képviselné a Fideszt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik