Belföld

A szocialisták szerint Orbán átverte a nemzetet

Az MSZP úgy látja, bocsánatkéréssel tartozik, amiért most stabil, míg a kampányban még romokban álló gazdaságról beszélt.

A szocialisták felszólították Orbán Viktort, hogy a szerdai “beismerő vallomása” után kérjen bocsánatot a választóktól, valamint az MSZP-től. A Mesterházy Attila pártelnök által jegyzett közlemény azt kifogásolja, hogy a kormányfő a parlamenti választási kampányban azt hangoztatta, hazánk gazdaságilag romokban áll. Ezzel szemben szerdán már azt mondta, „az ország pénzügyi helyzete stabil, kiszámítható, és így jó reményeket ad arra, hogy folytassuk a szerkezeti reformokat” – hangsúlyozza az MSZP elnöke.

“Ezzel bebizonyosodott, hogy a mindössze hatvan napja kormányzó, és eddig egyetlen gazdasági tárgyú jogszabályt sem életbe léptető Orbán Viktor a kampányban átverte a nemzetet, ezért pedig bocsánatkéréssel tartozik mind az általa megvezetett millióknak, mind a Magyar Szocialista Pártnak” – írja Mesterházy Attila.

A pártelnök csütörtöki, szarvasi sajtótájékoztatóján kijelentette: Orbán Viktornak meg kellene köszönnie a szocialista pártnak és az előző kormánynak, hogy a válságkezelő programot végrehajtotta, valamint a választópolgároknak is, hogy az ebből fakadó áldozatokat elviselték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik