Belföld

Réthelyi szerint hungarikum a minisztériuma

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetője a tusnádfürdői Bálványosi Nyári Szabadegyetemen tartott előadást.

Hungarikumnak nevezte Réthelyi Miklós a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) felépítését, amely a tárca vezetője szerint az embert helyezi a középpontba a születéstől az időskorig – derül ki a tárca közleményéből.

A határon túli oktatási szakemberek között elsőként felszólaló miniszter vázolta a minisztériumon belül működő egyes államtitkárságok (oktatásért; kultúráért; egészségügyért; szociális, család- és ifjúságügyért; valamint sportért felelős államtitkárság) feladatát, és méltatta az öt államtitkár szakmai kvalitásait. Elmondta: szerinte a kultúra és az oktatás az egész nemzetet fogja át – a határon túl is -, és a társadalom megújulását hordozza. A teljes élethez ugyanilyen fontos az egészség megőrzése, a társadalmi szolidaritás, és azok az erények, amelyekre a sport tanít.

Réthelyi Miklós beszélt a Nemzeti Összetartozás Napjának fontosságáról, és örömét fejezte ki, hogy az erről szóló országgyűlési határozat elősegíti a határon túli és az anyaországi fiatalok egymás iránti nyitottságát, egymás megismerését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik