Belföld

Lehet Más a Polgármester

Az LMP szerint nemcsak az MSZP, a Fidesz is elveszítette hitelét Újbudán.

Az LMP szerint Újbuda szocialista vezetőinek egyre több ügyben kellene tisztázniuk magukat. Az ártatlanság vélelme mindenkire érvényes, de a sajtóhírek arra engednek következtetni, nincsen minden rendben az újbudai városházán. Ráadásul a Fidesz is elvesztette hitelét – állítja az LMP XI-XXII. kerületi szervezete.

Közleménye szerint a kormányzó párt csak akkor lép fel a korrupció ellen, ha ebből közvetlen haszna származhat. Az LMP szerint a képviselők, akik a korábbi ciklusokban az önkormányzatban ültek, elvesztették a hitelüket. Újbudának olyan képviselőkre van szüksége, akik nem vettek részt az elmúlt időszak kicsinyes és önző politikai játszmáiban, de van városfejlesztési, közgazdasági, jogi és vezetői tapasztalatuk.

A párt azt ígéri, megszünteti az önkormányzati vagyonról szóló zárt üléseket és csak olyan cégekkel köt szerződést, amelyek egyoldalúan lemondanak az üzleti titokról. Az LMP alapvető célja a hatékony és átlátható önkormányzati működés. A párt az ismétlődő elszámoltatások helyett, a probléma gyökerét: a korrupciót lehetővé tevő gyakorlatot kívánja felszámolni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik