Belföld

MSZP: Martonyinak is kötelező betartani a szabályokat

Az MSZP szerint Martonyi Jánosnak, "egy ilyen magas posztot betöltő állampolgárnak" nemcsak illik, hanem kötelező odafigyelnie arra, hogy milyen kötelezettségei vannak.

Erről Nyakó István szóvivő nyilatkozott, annak kapcsán, hogy a külügyminiszter vagyonnyilatkozata a kedd éjféli határidő után, csak szerda reggel került nyilvánosságra.

Szerinte nem a memóriája rossz a külügyminiszternek, hiszen az Orbán-kormány időszakában valóban nem kellett a tárcavezetőknek vagyonnyilatkozatot leadniuk. “A késés tény és csak arra hívnám fel a figyelmet, hogyha korábban, az MSZP-kormányok idején történt volna ilyesmi, akkor az akkori ellenzék valószínűleg nyilvános kivégzést követelt volna a Kossuth téren” – fogalmazott.

Az MSZP szóvivője Pintér Sándor belügyminiszter vagyonnyilatkozata kapcsán megnyugtatónak nevezte, hogy “ilyen önszabályozó módon viselkedik a főrendőr, hiszen ezzel a gépkocsival egy sebességkorlátozást sem fog tudni túllépni”. Ezzel arra utalt, hogy a belügyminiszter vagyonnyilatkozatában egy Wartburgot tüntet fel birtokában lévő gépkocsiként. “Az mindenféleképpen segít az élethelyzetén, hogy most már jár neki a szolgálati autó” – tette hozzá Nyakó István.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik