Belföld

Nem kér az LMP Horváth Csaba jelöltjeiből

Már az indulás előtt félreállna az MSZP a főpolgármesteri posztért folytatott harcban, az LMP azonban nem kér a szocialista gesztusokból. Kuncze nem foglalkozik Demszky utódlásával.

Gyakorlatilag visszautasította az együttműködés lehetőségét Schiffer András, az LMP parlamenti frakcióvezetője, miután az MSZP budapesti elnöke, Horváth Csaba előállt három névvel, akiket közösen támogathatna az MSZP és az LMP.

Schiffer a levelében azt írja, hogy az LMP elkötelezett abban, „hogy a főváros fejlődését kiszabadítsuk az ingatlanspekulánsok és más, az önkormányzati hatalommal összefonódott oligarchák hálójából, s ehhez a küzdelemhez sajnos egyik parlamenti pártban sem találunk partnert”. Azt is hozzátette, hogy a Horváth által felvetett Kuncze Gábor, Bárándy Péter, Vágó István trió várospolitikai elképzeléseiről semmit sem tudnak.

Lapunk is érdeklődött a szocialisták által favorizált személyeknél, vállalnák-e a jelölést. Kuncze Gábor, az SZDSZ egykori elnöke közölte, csak pár szót hajlandó mondani, a pár szó pedig: „Nem foglalkozom vele. Ez ugyan több is, mint pár szó, de azért leírhatja!”

Vágó Istvánt az MSZP-n belül Molnár Gyula újbudai polgármester akarja elfogadtatni. A felkérésről a tévés korábban így nyilatkozott: „Azt hiszem, eleve nem zárkóznék el, de kis valószínűséggel tudnék jó lelkiismerettel megfelelni – jelentette ki Vágó. – Nagyon intenzív tanulásnak kell megelőzni, hogy az ember ilyesmire vállalkozzék. A főpolgármesterség is olyasmi, mint egy államfői poszt. Egy államfő sem tudhat mindent a közigazgatásról és a többiről. Sok függ attól, hogy az ember milyen csapattal veszi magát körül” – tette hozzá.

Bár Bárándy Pétert egyelőre nem értük el, lapunk úgy tudja, a volt igazságügy-miniszter csak akkor indulhatna, ha Horváth Csaba visszalép, egyelőre ugyanis ő a jelölt. Horváth pedig csak akkor lépne vissza, ha az LMP beállna egy közös jelölt mögé, amire kicsi az esély Schiffer mostani levele után. Értesüléseink szerint a Lehet Másnak már van is saját jelöltje, Jávor Benedek személyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik