Belföld

Szijjártó nem cáfolta a sportlövők kigolyózását

A kormányfői szóvivő szerint terveikhez elengedhetetlen a terület átvétele.

Speciális belügyi bázis lesz a Budapesti Honvéd lövészszakosztályának kőbányai lőterén. Ott kapnak speciális kiképzést egyes belügyi szolgálatot teljesítő alakulatok – mondta a kormányfő szóvivője. Arra a hírre reagált, amely szerint az elit testőrség költözik a sportlövők helyére.

Szijjártó Péter elmondta: minden országban vannak speciális belügyi alakulatok, amelyeknek a folyamatos kiképzéséhez szükséges egy bázis. A kormány a takarékosság jegyében döntött úgy, hogy nem épít ilyet, hanem átveszi a kőbányai telepet.

A szóvivő szerint ez “elengedhetetlen a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében”. Szijjártó közölte, a sportlövész egyesületnek ők minden segítséget megadnak. Szerinte ezt jelenti, hogy a “azokat az eszközöket, amelyeket eddig ott használtak,” (…) “az új helyükön használhatják”.

Orbán Viktor szóvivője megerősítette, lesznek átszervezések a Köztársasági Őrezrednél az ésszerűbb és hatékonyabb működés jegyében, ezek azonban még előkészítés alatt vannak. Mindez törvényesen fog végbemenni – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik