Belföld

Kubatov nem lett kegyvesztett

A felröppent hírekkel ellentétben Orbán Viktor számít pártigazgatójára az őszi kampányban.

Kubatov Gábor marad a Fidesz pártigazgatója – értesült a Népszabadság. A felröppent hírekkel ellentétben, amelyek szerint a politikus kegyvesztett lett Orbán Viktornál, a lap azt állítja: a pártelnök jó néven venné ha Kubatov részt venne az önkormányzati választási kampányban, és ő is mozgósítana. A pletykák egyébként úgy szóltak, hogy a pártigazgatót a soroksári polgármesteri székbe „küldték volna nyugdíjba”.

A parlamenti választások előtt ismertté vált egy hangfelvétel, amelyen Kubatov Gábor a pécsi időközi választások előtti Fidesz-kampányról azt állította: meg tudja mondani, a városban kik azok a „komcsik”, akik elmentek szavazni, és nem a Fidesz jelöltjét támogatták. Beszédében az idős választókat „nyuggereknek” nevezte, Orbán Viktort pedig nevetségessé tette azzal, hogy elárulta: nehezen barátkozik meg a modern technikával, így a számítógéppel és a mobiltelefonnal is. A pártelnök, mint később nyilatkozta, több alázatot várt volna el a pártigazgatótól.

Az ügyben az MSZP és az OVB is feljelentést tett tiltott adatgyűjtés miatt, de az ügyszség elutasította mindkét keresetet.

AJÁNLOTT LINK:

Nem kapott selyemzsinórt Kubatov Orbántól (Népszabadság)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik